Kleur-op-je-gevel2

“Kijk! Dat is een leuke kleur voor mijn huis!”

Zoiets moet de bewoonster van een huis in Den Helder hebben gedacht, en hoewel in menig TV programma de stylist uitroept; “We gaan met kleur werken!” was de groene buitenmuur van het huis volgens de gemeente toch té groen. Ook de Raad van State zegt nu dat de geelgroene kleur “door de intensiteit daarvan afbreuk doet aan de harmonie in de wijk”. Dus zal de eigenaresse er weer een aantal potten verf tegenaan moeten gooien om het huis over te schilderen.

 

roze gevel met fel gele deur en luiken

 Eerder overkwam zoiets ook de bewoner van een huis in Amstelveen. Ook daar was de opnieuw geschilderde blauwe buitenmuur té blauw. Er was geklaagd en volgens de wethouder was er een welstandsexces.

Meestal zijn de huizen hier vrij eentonig van kleur; steenrood, wit, hier en daar een tintje geel of wat grijs. Terwijl het toch zo makkelijk kan zijn in het dagelijkse leven; “Als je bij dat blauwe huis rechtsaf slaat zie je vanzelf het rode huis waar je moet zijn!”

 

Het staat toch zo lekker vrolijk, een huis met een kleurige gevel. Dat is gezellig thuiskomen. Kijk maar eens naar Zweden en Italië waar ze minder moeilijk doen maar ook een ander deel van ons koninkrijk der Nederlanden: Curaçao. Daar vormen de gevels soms een regenboog aan felle- en bonte kleuren.

kleurrijke gevels op curacoa

Gelijk maar doen dan, je huis schilderen in een vrolijke kleur? Misschien is het al een verrassing voor je buren maar er is dus ook nog die welstandscommissie. Blijft het dan nog zo leuk?

In de praktijk heb je geen vergunning nodig omdat je niets verandert aan de bouwkundige staat van het huis. Zoek je kwasten maar op, zou je denken. Maar voordat je met een blik roze verf en je kwasten op de ladder springt kun je beter je plan even tonen aan de welstandscommissie. Over het algemeen zul je weinig problemen krijgen als het om neutrale kleuren gaat. Maar heb je felrood, knalblauw of gifgroen in gedachten, dan kun je op bezwaren rekenen.

 

 

 

 

 

 

Maar wie niet waagt, die niet wint.

We gaan
met
kleur werken!

Wilt u “Food for thought” in uw mailbox ontvangen? Schrijf u in!

Inschrijven

Be Ink logo zwart/wit

Jadelaan 49
2132 XX Hoofddorp
023 - 554 18 40
020 - 462 45 45
info@be-ink.nl

VISIE

Wij zijn printers met gevoel.
Gevoel voor inkt. Gevoel voor
organisatie. Gevoel voor duur-
zaamheid. Gevoel voor
drukwerk met de beste
kwaliteit. Omdat we met aan-
dacht dingen mooier maken.

Snippet

Food for thought

Pokémon in ons drukwerk, greenwashing, voor de liefhebber van een goed boek. En meer

MASTERS

IN

PRINT

 

 

 

AVG Privacy Statement

google-site-verification: google82018f5da044b886.html