BE GREEN

Green

We kunnen er niet omheen, klimaatverandering
is een feit, we stoten met elkaar te veel CO2 uit.
Dus moeten we keihard werken aan reductie van onze CO2 uitstoot.

Met behulp van de Milieubarometer © Stichting Stimular hebben wij ons eigen effect op het milieu in kaart gebracht. Nu weten we precies wat onze CO2 footprint is. Deze gegevens helpen ons om onze milieudoelstellingen aan te scherpen en te monitoren.

Daarom hebben wij in 2017 al gekozen voor inkoop groene stroom van 100% Nederlandse windenergie in combinatie met energiezuinige led verlichting in ons hele pand.

 

En met de nieuwe compressor in 2019 hergebruiken wij de vrijkomende warmte voor ruimteverwarming van onze bedrijfshal. Grondstoffen voor drukwerk zijn afkomstig van hout en oud papier … duurzaam en hernieuwbaar. We drukken met Bio inkten. We gebruiken chemievrije offsetplaten. Ons afval wordt gescheiden en waar mogelijk aangeboden voor recycling en hergebruik. Ter ondersteuning van verantwoord bosbeheer zijn wij FSC® gecertificeerd (licentienummer: FSC-C104336). Maar wij willen meer en blijven actief werken aan het verkleinen van onze CO2 voetafdruk, vooral door energiebesparing.

Be Ink • CO2 • milieuverantwoording

CO2 EMISSIE 2021 IS 59 TON

Onze CO2 footprint 2021 is 59 ton, ruim 15% minder dan in 2019. Dat is meer dan 1 rondje met de auto minder om de evenaar. Vooral de CO2 uitstoot door mobiliteit is een stuk minder. Sommige medewerkers hebben de afgelopen 2 jaar meer thuis gewerkt, maar een aantal mensen kiest er intussen ook voor op de fiets naar het werk te komen.

Be Ink • windenergie • milieuverantwoording

WINDENERGIE

Inkoop groene stroom hoort bij verantwoord ondernemen. Sinds januari 2017 gebruiken wij duurzame groene stroom afkomstig van Nederlandse windenergie. En dat blijven wij ook doen.

Be Ink • electriciteit • milieuverantwoording

ELECTRICITEIT 

In 2021 hebben we 790 kWh elektriciteit per ton drukwerk verbruikt t.o.v. 545 kWh in 2019Energiebesparing is een ‘must’ in deze tijd. Daarom vervangen wij nog dit jaar onze verouderde koelinstallatie door een nieuwe, energiezuinige uitvoering.       

Be Ink • VOS emissies • milieuverantwoording

VOS EMISSIES

In 2021 hebben we 1.1 kg IPA per ton drukwerk verbruikt. Dit is bijna 30% minder dan het branchegemiddelde. IPA-gereduceerd offsetdrukken is bij ons dan ook een blijvertje!

Be Ink • papierafval • milieuverantwoording

Papier Afval

In 2021 hebben we bijna 46 ton oud papier aangeboden voor recycling t.o.v. ruim 53 ton in 2019. Maar belangrijker, we hebben 5.5% minder papierverlies. En minder weggooien is altijd beter dan meer recyclen. Desondanks ligt ons papierverlies nog steeds hoger dan het branchegemiddelde voor een offsetdrukkerij tot 15 werknemers.

Be Ink • woon -en werkverkeer • milieuverantwoording

Mobiliteit

Onze CO2 voetafdruk wordt voor het grootste deel veroorzaakt door goederenvervoer en woon-werkverkeer. Beide nemen 35% van onze CO2 uitstoot voor hun rekening. We maken steeds meer gebruik van (elektrische) fiets en OV voor woon-werkverkeer. Maar met een gemiddelde reisafstand van 45 km heeft de auto helaas nog steeds de voorkeur.

Be Ink • recycle • milieuverantwoording

AFVALSCHEIDINGS PERCENTAGE

Wij bieden papier, karton, kunststof, metaal, aluminium offsetplaten, hout en cartridges aan voor hergebruik en recycling. In totaal ca. 95% van ons afvalHet branchegemiddelde ligt op 87.6%.

Be Ink • wasmiddelen • milieuverantwoording

AARDGAS

In 2021 hebben wij 8.223 m3 aardgas verbruikt t.o.v. 6.470 m3 in 2019. Met 167 graaddagen meer (gemiddelde buitentemperatuur ligt onder 18 °C) hebben wij gedurende het jaar vaker en meer moeten stoken. Door minder productie hebben wij minder gebruik kunnen maken van vrijkomende machine- en compressorwarmte voor verwarming van de bedrijfshal.

Be Ink • inkt • milieuverantwoording

AFVAL 

Gevaarlijk (chemisch) afval behoort bijna tot het verleden. In 2021 bestond ons afval per ton drukwerk slechts voor 0.8% (2.2 kg) uit gevaarlijk afval; hiermee doen wij het veel beter dan gemiddeld (6.6 kg) in de branche.

Be Ink logo zwart/wit

Jadelaan 49
2132 XX Hoofddorp
023 - 554 18 40
020 - 462 45 45
info@be-ink.nl

VISIE

Wij zijn printers met gevoel.
Gevoel voor inkt. Gevoel voor
organisatie. Gevoel voor duur-
zaamheid. Gevoel voor
drukwerk met de beste
kwaliteit. Omdat we met aan-
dacht dingen mooier maken.

Snippet

Food for thought

Pokémon in ons drukwerk, greenwashing, voor de liefhebber van een goed boek. En meer

MASTERS

IN

PRINT

 

 

 

AVG Privacy Statement

google-site-verification: google82018f5da044b886.html