windmills with cloudy sky

Energiecrisis?
Fantastisch!

Want wat hebben we een energie!

 

Natuurlijk, bij Be-Ink barst iedereen van de energie maar ook Nederland barst van de energie. Duurzame en onuitputtelijke energiebronnen als zon, wind en water die alleen maar gegoten hoeven te worden in een consumeerbare vorm. Lijkt simpel en toch niet zo makkelijk.

 

close up of windmill

De energiekosten vliegen momenteel gigantisch uit de bocht maar juist dat is de extra stimulans die de alternatieve energiebronnen nodig hebben. De vraag naar zonnepanelen, warmtepompen en isolatieoplossingen houdt gelijke tred met de energiekosten, stijgend dus.

Deze crisis is dus eigenlijk een zegen. Kijken naar het verbruik en vooral de mogelijkheden om energie op te wekken gebeurt nu versneld op landelijk en Europees niveau. Dat de investeringen die daar gedaan moeten worden op een iets ander niveau liggen dan de aanschaf van enkele zonnepanelen mag duidelijk zijn.

 

industrial site by night

 

De zon schijnt niet elke dag en niet altijd even sterk. Variabelen die ook gelden voor wind en water. Dat zorgt ervoor dat we voorlopig nog zo afhankelijk zijn van fossiele energiebronnen, met name olie en gas. Landen als Amerika, Rusland, Saoedi Arabië en bedrijven als Shell, BP, Exxon, enzovoort varen er wel bij. Samen met de aandeelhouders. Voor hen is er dus geen reden om af te stappen van dit verdienmodel.

Dat de energietransitie niet makkelijk is komt niet zo zeer door de complexiteit maar meer door het gebrek aan financiële middelen die vrij gemaakt worden om dit voor elkaar te krijgen. Eigenlijk zouden de genoemde bedrijven de overgang naar zon-, water- en windenergie samen met waterstof als alternatieve brandstof, moeten omarmen en grootschalige investeringen moeten plegen om het probleem in korte tijd uit de wereld te helpen.

Dat gaat waarschijnlijk ten koste van het dividend want deze investeringen kosten veel geld maar zouden de oplossing kunnen zijn voor een betere verdeling van de welvaart wereldwijd en zeker leiden tot een beter klimaat.

Misschien zouden Jeff Bezos, Richard Branson en Elon Musk zich eens moeten richten op hun aardse bestaan in plaats van buitenaardse activiteiten.

 

traffic sign in flood

 

Zoals het orakel Johannes Cruijff al zei; Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.

Wilt u “Food for thought” in uw mailbox ontvangen? Schrijf u in!

Inschrijven

Be Ink logo zwart/wit

Jadelaan 49
2132 XX Hoofddorp
023 - 554 18 40
020 - 462 45 45
info@be-ink.nl

VISIE

Wij zijn printers met gevoel.
Gevoel voor inkt. Gevoel voor
organisatie. Gevoel voor duur-
zaamheid. Gevoel voor
drukwerk met de beste
kwaliteit. Omdat we met aan-
dacht dingen mooier maken.

Snippet

Food for thought

Pokémon in ons drukwerk, greenwashing, voor de liefhebber van een goed boek. En meer

MASTERS

IN

PRINT

 

 

 

AVG Privacy Statement

google-site-verification: google82018f5da044b886.html