Koken met inkt

Inkt is onze passie, vandaar dat wij jullie in onze snippets bestoken met verschillende mogelijkheden met inkt. Daar voegen wij dit keer een bijzondere variant aan toe. Koken met inkt.

Wat doen we met inkt in de keuken? Eten zwart kleuren, uiteraard. En waarom zou je dat doen? Voor de fun. In Italië wordt er al vooral pasta mee zwart gemaakt, maar een zwarte risotto behoort ook tot de mogelijkheden.

In het lijf van de inktvis bevindt zich een klein donker, zilverachtig inktzakje. Deze inkt is de “Nero di seppia”, een bijna zwarte vloeistof, die wordt afgescheiden door de inktvis.

In het verleden werd het veel gebruikt als “echte” inkt. Onder andere kunstenaars als Da Vinci of Rembrandt hebben veel van hun tekeningen gemaakt met behulp van deze ‘sepia inkt’.
De term sepia wordt nog steeds gebruikt voor foto’s met een bruinachtige kleur, wat verwijst naar de bruine kleurtoon die een met sepia inkt gemaakte tekening heeft.

Vandaag de dag wordt het vooral gebruikt in de keuken, in het bijzonder in de Siciliaanse keuken.
Vind je het ontleden van een inktvis niet zo’n leuk karweitje, laat dit dan door de visboer doen. De visboer kan ook kleine kant-en-klare inktzakjes voor je bestellen.

Als je de inkt uit het inktzakje aan je gerecht toevoegt verandert het vrijwel direct in dramatisch zwart. Echt een bijzondere kookervaring en een heerlijke smaaksensatie.

 Wij gaan aan de slag met de beroemde “Spaghetti al nero di seppia”, een hoogtepunt in de Siciliaanse keuken.

Maak het zelf!

Geïnspireerd nadat je Enzo zo bezig hebt gezien? Sla je notitieboekje open en ga aan de slag. Hieronder hebben we eventueel ook het recept nog voor je als PDF. Veel succes!

Eerder publiceerden we over ons notitieboekje, een écht notitieboekje met ruimte voor al jouw gedachten. Maar ook daarin een serie tutorials van dingen die je zelf met de hand kunt maken, waaronder koken met inkt. Be Ink gelooft in aandacht voor dingen en heeft daarom dit unieke notitieboek ontwikkeld.

Wil je niets missen en zelf ook zo’n exclusief notitieboek?

Laat het ons weten, we komen er graag een langs brengen.

Wilt u “Food for thought” in uw mailbox ontvangen? Schrijf u in!

Inschrijven

Be Ink logo zwart/wit

Jadelaan 49
2132 XX Hoofddorp
023 - 554 18 40
020 - 462 45 45
info@be-ink.nl

VISIE

Wij zijn printers met gevoel.
Gevoel voor inkt. Gevoel voor
organisatie. Gevoel voor duur-
zaamheid. Gevoel voor
drukwerk met de beste
kwaliteit. Omdat we met aan-
dacht dingen mooier maken.

Snippet

Food for thought

Pokémon in ons drukwerk, greenwashing, voor de liefhebber van een goed boek. En meer

MASTERS

IN

PRINT

 

 

 

AVG Privacy Statement

google-site-verification: google82018f5da044b886.html