Wat is er nou mooier dan:
Een stempeltje van juf onder je dictee, 
het stempel in je paspoort dat grenzen opent of 
die elf stempeltjes op je kaart en kijk, je hebt je Elfstedenkruisje.

Ja, natuurlijk zijn dit wel de laatste overblijfselen van een eeuwenoude techniek. Het poststempel is aan het verdwijnen, de strippenkaart is weg, wie heeft er nog een typemachine?

Maar, hoewel de Maya’s het blijkbaar al deden, heeft het stempelen een nieuwe toepassing gekregen in de vorm van “Bodystamps”

Het woord zegt het al, een stempel die je dept op het bijbehorende inktkussen en afdrukt op de plaats van je lichaam waar jij de tijdelijke tatoeage wilt hebben.

Op internet zijn veel voorbeelden en stempels te vinden voor die tijdelijke bloem-, vlinder- of vogel tattoo, of wat dacht je van zo’n leuke tribal tattoo. Want tattoos zijn hot, maar wel erg definitief. Wat nu leuk lijkt, kan er over een jaartje totaal anders uitzien. Dan is een Bodystamp een mooie oplossing. Blijft 2 tot 3 dagen zitten en daarna ben je weer je unieke zelf.

Je kan bodystamps natuurlijk ook letterlijk nemen en het lichaam gebruiken om te stempelen.
De bekendste artiest die hiervan gebruik maakte is Yves Klein (1928 –1962). Hij was een Frans kunstschilder en is onder andere bekend van de door hem uitgevonden kleur “International Klein Blue”. Hij vond de kleur uit toen hij experimenteerde met ultramarijn blauw pigment en polyvinylacetaat. Voor Klein zelf was dit het meest ultieme blauw en zo intens dat hij het over de wereld wilde verspreiden. Vanaf toen verschenen de antropometrieën; composities tot stand gebracht door met verf bedekte naakten tegen een wit doek te laten bewegen. Klein regisseerde de modellen, bedekt met International Klein Blue om afdrukken van hun lichaam op grote vellen papier te maken.

Terwijl een orkest zijn Monotone Symfonie uitvoerde (een symfonie op één toon) kwamen drie beeldschone naakte modellen de ruimte binnen. De modellen besmeurden elkaar met blauwe verf, en drukten daarna zichzelf tegen papier dat opgehangen was aan één muur van de ruimte. De symfonie duurde 20 minuten, gevolgd door 20 minuten stilte.

Eerder publiceerden we over ons notitieboekje, een écht notitieboekje met ruimte voor al jouw gedachten. Maar ook daarin een serie tutorials van dingen die je zelf met de hand kunt maken, waaronder stempels. Be Ink gelooft in aandacht voor dingen en heeft daarom dit unieke notitieboek ontwikkeld.

Wil je niets missen en zelf ook zo’n exclusief notitieboek?

Laat het ons weten, we komen er graag een langs brengen.

Be Ink logo zwart/wit

Jadelaan 49
2132 XX Hoofddorp
023 - 554 18 40
020 - 462 45 45
info@be-ink.nl

VISIE

Wij zijn printers met gevoel.
Gevoel voor inkt. Gevoel voor
organisatie. Gevoel voor duur-
zaamheid. Gevoel voor
drukwerk met de beste
kwaliteit. Omdat we met aan-
dacht dingen mooier maken.

Snippet

Food for thought

Pokémon in ons drukwerk, greenwashing, voor de liefhebber van een goed boek. En meer

MASTERS

IN

PRINT

 

 

 

AVG Privacy Statement

google-site-verification: google82018f5da044b886.html