…en zijn we dat in het grafische niet allemaal?

“Rijks, Masters of the Golden Age” is een boek dat je met recht een goed boek kunt noemen in al zijn facetten. Wij zijn er in ieder geval vol van en willen dat toch even delen.
Velen hebben het natuurlijk al gezien in “De Wereld Draait Door”. Ontwerper Marcel Wanders presenteerde daar een onwaarschijnlijk mooi en luxe uitgevoerd boek. Hij heeft met “Rijks, Masters of the Golden Age” dan ook een boek afgeleverd dat een waar kunstwerk is..

Bekijk de uitzending bij DWDD

Het boek dat in eerste instantie alle aandacht kreeg was de XXL Limited Edition, de Zilveren versie in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks met allerlei prachtige, vooral afwerkingstechnische hoogstandjes. De verkoopprijs van het boek is al net zo onwaarschijnlijk groots als de rest van het boek. Met een speciaal daarvoor gemaakte tafel en het Engelstalige boek ‘Behind the Scenes’ bedraagt die € 6.500,-. Adviesprijs, dat dan wel;-)
Geniet van de beelden; Marcel Wanders RIJKS Masters of the Golden Age: The making of …

The making of…

Daarnaast is er ook een Gouden uitvoering. Deze is uitgevoerd met bladgoud op het leren omslag, goud op snee, drie edelstenen (robijn, parel en saffier) en waarbij de kalligrafie per boek wordt aangebracht in een taal naar keuze. Maar daarvan is de prijs dan wel op aanvraag.
Voor de gewone liefhebber komt er nu de “pocket” editie.
Deze is vanaf begin september beschikbaar. Goedkoper, dikker maar wel in een handzamer formaat, nog steeds zó verschrikkelijk mooi dat het met recht als een staalkaart voor het grafisch kunne kan worden gezien.

Rijks Masters of the golden age

Share